Om mig

 

                                                                                                  

                                                                         Välkommen till min värld

Hej! Jag heter Agneta Elmegård och är journalist och fotograf. Född och uppvuxen i Ystad.

Utbildning

Jag har en examen från Lunds Universitet i tillämpad psykologi med inriktning på idrotts- och ledarskapspsykologi. Därefter har jag en journalistexamen från JMK och Stockholms Universitet från 1994 med inriktning på bildjournalistik.

Jag är utbildad fotograf hos Joseph Essers Photography på Hawaii, USA och Santa Fe’s fotoskola i New Mexico, USA.

 

Arbete

Jag arbetar på Aftonbladet och har jobbat på featureavdelningen sedan 2000 i olika funktioner som reporter, redaktör och bildredaktör. Tidigare arbetsplatser har varit Expressen, Nordisk Interiör och jag har suttit med i redaktionsrådet i Tidningen Idrott (RF) och Tidningen Volleyboll. Mitt arbetsliv började jag i idrottens värld 1987 då jag blev anställd som sportchef i Solna VBK där jag jobbade med ungdomsidrott och stora internationella turneringar som Chiquita Cup, Euro Volley Cirquit och  Spring Cup. Jag har bott i Belgien i fem år där jag spelade volleyboll i divsion I i Termolen. Under tre omgångar har jag varit projektanställd på Svenska Volleybollförbundet där jag arrangerat SM-finalen i Stockholm,

Förtroendeuppdrag

Jag sitter med i FIVB:s och CEV:s Press Comission. Mellan 1995 och 2011 var jag vice ordförande i Svenska Volleybollförbundet. Jag har arbetat  som reporter på fyra Olympiska Spel, 2000 i Sydney (Expressen), 2002 Athen (Tidningen Volleyboll), 2008 Peking (Aftonbladet). Jag har varit FIVB:s presschef på Youth Olympic games i Singapore och i Olympiska kvalet i volleyboll 2012 i Tokyo. 2015 var jag presschef för beachvolleyturneringen i de Europeiska spelen i Baku, Azerbaijan.

Publikationer

Bredvid mitt arbete som reporter har jag varit redaktör för följande publikationer på Aftonbladet: Schlagerbilagan, GI-bilagan, LCHF-bilagan, Klicks sommarbilagor och Skönhetsbibeln. Jag har varit skönhetsredaktör på söndagsbilagan i 12 år och reporter på Resebilagan, Söndagsbilagan, Härligt hemma och Klick.

Bakgrund

[village_carousel size=”small” autoplay=”3″ snap=”no”]

[/village_carousel]